Veikkaus ekspanderer med egen B2B-avdeling

Ole Pedersen

Nå har det finske spillselskapet Veikkaus bestemt seg for å satse utenlands! Deres B2B-satsing skjer gjennom deres nye datterselskap Fennica Gaming!

Det statseide spillselskapet har nå lansert sin internasjonale B2B-avdeling, i praksis i et eget heleid datterselskap. Gjennom nye Fennica Gaming vil selskapet eksportere sin kunnskap og sine produkter til markeder i utlandet. Det har tvunget seg fram som en nødvendighet etter regulatoriske endringer i Finland.

Veikkaus satser utenlands i B2B-segmentet

Finland har nemlig nylig både laget og vedtatt en helt ny Lotteries Act, som inneholder en del nye regler for hvordan spillselskaper kan operere. På grunn av dette har Veikkaus nå valgt å gjøre endringer i hvordan selskapet drives, for å redusere hvor avhengig selskapet er av inntekter fra det finske markedet. Det er nemlig ventet flere regulatoriske endringer i Finland.

CEO i Veikkaus, Olli Sarekoski, og selskapets CFO, Regina Sippel, har begge ønsket denne nye muligheten varmt velkommen. De har allerede utnevnt Timo Kiiskinen som administrerende direktør i Fennica Gaming. Han har tidligere vært senior visepresident i Veikkaus. Han får ansvaret for å lede det nye spillselskapet, som allerede har sikret seg avtaler med Norsk Tipping i Norge, og Svenska Spel hos söta bror. Selskapet håper nå å fortsette utvidelsen langt utenfor de finske landegrensene, med et spesielt fokus på de skandinaviske landene i første omgang. Senior visepresident i Fennica, Joni Hovi, har forklart hva som vil være viktig for å lykkes: å levere et tilbud av høy kvalitet, med fokus på trygg og ansvarlig spilling. Det høres ut som en god plan.

De siste par årene har Veikkaus måttet håndtere en del uforutsette omstendigheter. Blant annet måtte de si opp nærmere 200 ansatte på grunn av ringvirkningene fra pandemien, og hvordan alle nedstengningene påvirket inntektene til selskapet. Dette har ført til grunnleggelsen av Fennica. Veikkaus vil likevel fortsatt satse i Finland, blant annet gjennom økt fokus på oddstipping på lokalfotballen i landet.