Nye avtaler for Veikkaus og finsk fotball!

Lars Hansson

Nye sponsoravtaler betyr gode nyheter for finsk fotball. Det statlig eide spillselskapet Veikkaus har nå signert to nye samarbeidsavtaler som øker pengetilførselen til finsk fotball.

Det finske monopolselskapet har nå avslørt at de vil samarbeide med både det finske fotballforbundet, samt Veikkaus-ligaen (toppdivisjonen i Finland). Begge avtalene er på 3 år, og innebærer at fotballklubbene i landet får mer penger mellom hendene.

De nye avtalene gjelder blant annet den finske toppserien, samt 1. og 2. divisjon – eller Kakkonen og Ykkönen som det heter i Finland. Ikke bare det, avtalen gjelder også futsal både på kvinne- og herresiden. Den finske cupen er også med i avtalene. Veikkaus sier at den økonomiske kompensasjonen som betales til hver enkelt klubb vil øke betydelig med de nye avtalene.

Ari Lahti, president i det finske fotballforbundet, har uttalt at Veikkaus er en viktig samarbeidspartner for fotballen i landet – på lang sikt. Samarbeidet vil gi betydelige økonomiske fordeler for alle klubbene i Finland over tid. Også styreformannen i Veikkaus-ligaen er godt fornøyd med samarbeidet med Veikkaus – Kaarlo Kankkunen er også fornøyd med at klubbene vil få hjelp ved behov.

Veikkaus øker innsatsen på fotball

Presidenten i den nasjonale ligaen i Finland, Mariet Louhento, sier at samarbeidet med Veikkaus øker bevisstheten rundt ligaen. Det sender også et viktig, og seriøst, signal til klubbene om at Veikkaus ønsker å støtte deres profesjonelle vekst på lang sikt: – «Vi er veldig fornøyde med den lange historikken med Veikkaus og nasjonal fotball både fortsetter og styrkes.»

Administrerende direktør i Veikkaus, Olli Sarekoski, er også strålende fornøyd med de nye samarbeidsavtalene. Han sier at dette vil gi nye, unike opplevelser for alle fotballfans i landet, og at det også vil bli mer spennende å følge med på utviklingen i framtiden.