LeoVegas ruller ut AI-tiltak for sikker spilling!

Birgitta Svensson

Europas førsteklasses GameTech-selskap, LeoVegas Group, som tilbyr hypermoderne teknologi innen gambling, har nå uttalt at de vil øke sin innsats for å fremme sikker spilling i de danske og svenske gamblingmarkedene.

Selskapet har nylig annonsert sin nye AI-baserte teknologi som sørger for at spillerne får skreddersydde meldinger om ansvarlig spilling mens de er på nettsidene – i sanntid! Målet med disse skreddersydde meldingene er å gjøre spillerne oppmerksomme på alle verktøyene for ansvarlig spilling som finnes tilgjengelig, og å øke bevisstheten rundt det å spille trygt og sikkert. Det er også en del av LeoVegas strategi for trygg og ansvarlig spilling, og for å utvikle mer bærekraftige kundeforhold som varer over tid. Den nye teknologien er allerede i drift hos både GoGo Casino og Expekt, i Danmark og Sverige.

Før LeoVegas lanserte sin nye teknologi i de skandinaviske markedene, testet de det først ut i Storbritannia. Resultatene fra testingen der viser at spillerne virkelig fant nytte i den nye teknologien. Flere av spillerne brukte verktøyene for ansvarlig spilling, og videre måtte LeoVegas innrømme at flere av spillerne brukte verktøyene for å sette innskuddsgrenser (eller senke sine eksisterende innskuddsgrenser!). Selv om dette neppe er gode nyheter på kort sikt for LeoVegas, så er strategien deres at det vil gi mer langsiktige kundeforhold.

Skreddersydde meldinger drevet fram av AI-teknologi

Gustaf Hagman, som er administrerende direktør i LeoVegas Group, har uttalt at AI-meldingene var en stor suksess i Storbritannia:

  • «Vi er meget glade for at våre AI-baserte meldinger til spillerne ble en suksess i Storbritannia – ikke bare når det gjelder å øke bruken av våre verktøy for ansvarlig spilling, men også for sin positive innflytelse på kundeoppførsel og kundelojalitet.»

Det er nemlig AI – kunstig intelligens – som hjelper LeoVegas med å oppdage og identifisere hvilke spillere som står i fare for å gli over i spilling som kan være problematisk for dem. I så fall vil AIen sende personlig tilpassede meldinger til spilleren, samt erstatte grafiske visninger av tilbud og nye spill med meldinger om ansvarlig spilling i stedet.