Hvordan altcoins endrer nettgamblingbransjen

Lars Hansson

Selv om Bitcoin utvilsomt var frontfiguren for kryptovalutaer, så kommer det en rekke konkurrenter bak. Disse valutaene er samlet kjent som «alternative coins», eller bare altcoins, og brukes på absolutt alle kryptovalutaer utenom Bitcoin. Selv om Bitcoin, oppfunnet av Satoshi Nakamoto i 2008, var en pioneer, er det mange altcoins som ser ut til å være bedre alternativer enn den originale kryptovalutaen, og som forsøker å utnytte svakhetene ved Bitcoin for å få en konkurransefordel. Det finnes hundrevis av altcoins tilgjengelig, og noen av de mest populære heter Monero, Ripple og Dash, bare for å nevne noen få.

Så, hva er egentlig forskjellen på Bitcoin og andre altcoins? Bitcoin har fordelen med en svært høy gjenkjennelsesfaktor når det gjelder kryptovalutaer, men det betyr ikke nødvendigvis at den alltid er det beste valget. Noen altcoins tilbyr en annen økonomisk modell, noen benytter andre miningalgoritmer, noen ønsker å tilby en mer åpen programmeringsmodell, mens andre tilbyr mer sikkerhet og personvern. Med alle valgmulighetene som finnes der ute, er det ganske åpenbart at altcoins har kommet for å bli. Spørsmålet er hvilken effekt det vil ha på nettgamblingbransjen?

Bitcoin er allerede svært populært i nettgamblingbransjen, men har også åpnet portene for at altcoins kan bli en del av dette økosamfunnet. Flere av konkurrentene anses som stabile valgmuligheter innen kryptovaluta. Selv om det kanskje vil ta en stund før de tar igjen Bitcoins dominans, brukes de fortsatt flere steder i gamblingverdenen i dag, og gir gode valgmuligheter for spillere over hele verden. Når det kommer til populære gamblingsider er muligheten for å bruke ulike kryptovalutaer ekstremt befriende for gamblere; de kan velge den som passer best for dem, uten å bli tvunget til å bruke kun Bitcoin.

En av altcoinsvariantene som har skapt mye moro i nettverdenen er Dogecoin. Den ble født basert på en populære internettmeme med en bekymret hund av rasen Shiba Ina. Nå er Dogecoin en verifisert og anerkjent kryptovaluta i sirkulasjon over hele verden, og er populær hos mindre bettingsider på grunn av sin rare natur og popularitet. Litecoin er et annet populært valg for både bettingsider og brukerne, fordi den har en langt raskere behandlingstid av blokker; to og et halvt minutt i motsetning til Bitcoins ti minutter lange behandlingstid. En annen stor konkurrent er Dash, som til tross for en treg start har vokst seg til å bli et populært valg blant spillerne på grunn av sitt sterke fokus på anonymitet.

Overfloden av kryptovalutamuligheter betyr også at flere og flere gamblingsider vokser fram over hele verden. Mange gamblingsider er ganske små og tilbyr bare noen få spill i grensesnittet sitt. For denne typen sider er altcoins et perfekt valg, siden det ikke kreves noen lisenser for å bruke dem, og fordi transaksjonskostnadene er så lave. Til syvende og sist sørger altcoins for en variasjon i tilbudet av gambling på nettet, og lar mindre operatører starte opp sine egne sider som kun benytter seg av en eller to altcoins. Etter hvert som disse sidene vokser tar flere og flere spillere altcoins i bruk. Alt i alt ser framtiden for altcoins lys ut med tanke på gambling på nettet.