De fem beste kryptoexchangene for kryptogamblere

Lars Hansson

Flere og flere viser interesse for kryptovalutaer i dag, og dette gjenspeiler seg i den stadig økende prisen på mynter som Bitcoin og Ethereum. Disse to har levert fantastisk avkastning de siste 12 til 15 månedene, og det samme har mange andre kryptovalutaer gjort – det virker som de har kommet for å bli. Vi ser også stadig flere myndigheter og sentralbanker som åpner opp for kryptovalutaer som en del av framtidens finansielle markeder. I Canada har flere ETFer basert på kryptovalutaer blitt notert på børsen i Toronto, og det amerikanske finanstilsynet SEC vurderer også flere lignende bruksområder. Selv om det fortsatt finnes en del land hvor kryptotrading er begrenset eller forbudt, ser det ut som holdningen er i ferd med å snu. Den stadig økende verdien på kryptomarkedet er særdeles attraktiv for folk over hele verden.

Det er derfor viktig for folk å vite hvor de kan investere i kryptovaluta, og hva slags alternativer man har når man skal begynne. Vi vil gi en oversikt over noen av verdens beste kryptoexchanges, med deres fordeler, ulemper og funksjoner, slik at du kan ta en informert avgjørelse før du begynner. Listen ble utarbeidet sammen med teamet hos https://crypto-gambling.io/.

Coinbase

Coinbase er den største kryptoexchangen i verden, og tilbyr trading på over 50 forskjellige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin og Ripple. Det finnes flere forskjellige investeringsmuligheter, både for enkeltpersoner og selskaper, og de har også enkle og brukervennlige mobilapper. Andre funksjoner hos Coinbase er staking-belønninger, samt det som kalles Coinbase Earn, hvor du kan få krypto for å se videoer hvor du lærer med om krypto. Gebyret for kjøp og salg er på 0,50 % + et fast gebyr fra $0,99 til $2,99. Coinbase Pro er laget for avanserte tradere, med tilgang til tradingboter, ordrebøker og diagrammer i sanntid, mens Coinbase Prime er for institusjonelle investorer og velstående personer, altså de med 10 millioner og oppover. Prime-brukere har også tilgang til enkelte kommersielle tjenester, cold storage (hvor kryptovalutaen oppbevares på et sikkert, fysisk sted, og ikke bare på nett), samt en Asset Hub hvor utstedere av kryptovalutaer kan notere og øke etterspørselen etter deres tokens på plattformen.

Binance

Binance er hovedsakelig rettet mot amerikanske investorer, og tilbyr kontoer for både privatpersoner og selskap. De tilbyr trading på en rekke forskjellige kryptovalutaer, langt over 50 i tallet. Noen av funksjonene hos Binance er staking-belønninger, gjentagende investeringer hvor brukerne automatisk kan investere i kryptovaluta etter en plan, samt tilgang til Stablecoins – altså valuta som er koblet mot amerikanske dollar og ikke svinger i verdi. Staking-belønningene går fra 1 – 2 % i året, til så høyt som 6 – 9 %, avhengig av valuta. Det finnes egne funksjoner for institusjonelle kunder, som en feed som leverer markedsdata i sanntid, et API for trading, månedlige staking-belønninger, kundeservice døgnet rundt, og andre fordeler. Gebyrene er også ganske lave – det er et gebyr på 0,1 % for spottrading, og et gebyr på 0,5 % for kjøp og salg. Innskudd med bankkort kan bli belastet et gebyr på 4,5 %.

Kraken

Akkurat som exchangene allerede nevnt, tilbyr Kraken over 50 forskjellige kryptovalutaer – men i motsetning til Binance er Kraken tilgjengelig i over 200 land. En annen stor forskjell er at Kraken støtter både margin- og futures-trading. Du kan låne opptil 5 ganger kontobalansen din for å trade med margin, mens futures er tilgjengelig for Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash og Ripple. Institusjonelle kunder kan utnytte ekspertråd, en-til-en-konsultasjoner og førsteklasses kundestøtte. Alle kunder har tilgang til staking-belønninger og læringsressurser. Gebyrene varierer fra 0 % til 0,26 %.

Bittrex

Bittrex er kanskje den beste kryptoexchangen når det gjelder sikkerhet. De har tofaktorautentisering, i tillegg til at kryptovaluta oppbevares i flere forskjellige walleter, samt i cold storage. Exchangen har en gebyrordning som er basert på tradingvolumet ditt de siste 30 dagene, med gebyrer i området fra 0 % – 0,35 %. En stor fordel med Bittrex er at de ikke tar noe for innskudd eller uttak. Uttak av kryptovaluta må naturligvis betale nettverksgebyr, men Bittrex er generelt en av de tryggeste og billigste exchangene på markedet. Det er likevel ikke det beste valget hvis du leter etter et stort utvalg kryptovalutaer å trade med. Bittrex tilbyr rundt 25 kryptovalutaer for øyeblikket.

CEX.IO

CEX.IO er en global kryptoexchange som aksepterer kunder fra nesten hvert eneste land i hele verden. Exchangen har en av de største utvalgene, og tilbyr brukerne sine trading på over 80 forskjellige kryptovalutaer. Brukerne kan også dra fordel av hurtigkjøp-funksjonen, staking-belønninger, samt kryptobaserte lån. Det finnes spot-trading for avanserte brukere, samt margin-kontoer, og institusjonelle investorer kan benytte ekstra avanserte tjenester. Gebyrordningen ligner på den Bittrex har, med gebyr i størrelsesordenen fra 0,16 % til 0,25 %, men innskudd med bankkort og kredittkort kan være kostbart.

Kilde