BetMakers ny hovedleverandør til Norsk Rikstoto!

Birgitta Svensson

Norsk Rikstoto har nå funnet ut hvem sin neste store hovedleverandør blir. BetMakers stakk av med det lengste strået i denne konkurransen.

Det betyr at det er BetMakers som får æren av å levere sin omfattende spillplattform Global Tote til de norske spillerne hos Norsk Rikstoto. Avtalen sørger for at Global Tate, som er eid av BetMakers, vil distribuere sin Quantum Tote til Norsk Rikstoto, og med det erstatte dagens utdaterte gamblingsystem hos operatøren.

Norsk Rikstoto prøver å bli mer konkurransedyktige

Det er liten tvil om at Norsk Rikstoto er nødt til å følge med i tiden for å være konkurransedyktige. Direktør for spill hos Norsk Rikstoto, Christofer Moestue Huseby, sa et par ord om den nye avtalen. Han sa blant annet at operatøren er utrolig fornøyd med det nye partnerskapet med BetMakers, og at de absolutt ser fram til å ta i bruk GT-løsningen på en effektiv og god måte. Dette håper Norsk Rikstoto vil bidra til å gjøre dem mer konkurransedyktige på det liberaliserte markedet. Huseby vektla også at GT-løsningen ligger helt i forkant teknologisk sett, og at den samlet leverer langt over det som kreves.

Løsningen leveres som en komplett SaaS-løsning, hvor alt driftes direkte fra skyen hos Amazon Web Services.

Norge forsøker å regulere gamblingbransjen

Som et av få andre land i verden, har Norge valgt å gå for å søke full kontroll over gamblingbransjen. Det har blant annet medført at Lotteritilsynet i 2020 anbefalte de norske operatørene å ta i bruk felles kontoer for spillerne sine. Dette gjorde de for å beskytte spillerne mot spilleavhengighet.

Med internett har også gambling på nettet vokst i Norge, og utallige spillere har omsatt for store pengebeløp hos utenlandske aktører. Norge sendte en søknad til EU-kommisjonen om lov til å DNS-blokkere alle utenlandske spillsider. Abid Raja, daværende kulturminister, sa at dette effektivt ville kunne sette en stopper for alle utenlandske spillsider som forsøker å friste norske spillere til å satse sine penger hos dem.

Det norske Medietilsynet har også instruert 5 TV-distributører om å slutte å sende reklame for gambling på sine TV-kanaler.