20 gratisspinn uten innskudd + 10 000 kr bonus
18+, V&B gjelder
  • Få din velkomstbonus hos VoodooDreams Casino ved å klikke her!

Aussie Millions vunnet av norske Jon Kyte og New Zealands Daniel Smith

Ole Pedersen

Torsdag 9. februar satt spillerne som deltok i Aussie Millions i helspenn over hele verden. Til slutt var det laginnsatsen fra norske John Kyte og New Zealands Daniel Smith som bar frukter. De vant den 26. turneringen som va A$1 150 Shot Clock Team Event og mottok $10 931 australske dollar hver, noe som tilsvarer rundt 70 000 norske kroner.

I denne eventen slo spillerne seg sammen to og to og dannet 79 ulike lag. Lagene måtte klatre oppover til tronen ved å slå andre lag. En total premiepott på $80 975 australske dollar ble delt mellom lagene. Shot Clock Team-eventen ble ekstra populær fordi spillerne måtte komme opp med unike strategier for å nå til toppen.

Vinnerne

Kyte deltok i Norgesmesterskapet og JP Masters i Dublin i 2016, da han var ganske fersk innen livepoker. Gjennom sin korte karriere som livespiller har han tjent hele $349 753. I det nordiske pokermesterskapet med et innkjøp på €2 000 vant han hele €240 000. I Aussie Millions har Kyte vunnet 2 premier til nå.

Samarbeidet mellom Kyte og Daniel var helt tilfeldig. Kyte dro til Australia med en stor gjeng kompanjonger, og hadde planlagt å spille med en av dem. Skjebnen ville det annerledes, og alle Kytes venner var svært bakfulle etter en fest. Dette tvang Kyte til å se etter en ny partner, og en av vennene hans foreslo Daniel Smith. Det er også verdt å merke seg at Daniel ikke hadde oppnådd noe før dette, og hadde totale turneringsgevinster på bare $4 000 i hele sitt liv.

Finalebordet

Det minste man kunne vinne på finalebordet var A$1 215. Finalebordet bestod av 7 pokerlag, og de tre første som røk ut var kun australiere. Det første laget som forlot finalebordet med A$2 429 hver var Jesse Maxwell og Sean Ragozzini. Det velkjente far- og sønn-laget med Shane Warne og Jackson Shane kom på 6. plass og fikk med seg A$2 834 hver. Australske Ando Zarro og Michael Gregurek tok femteplassen og vant A$3 239 hver. Fjerdeplassen gikk til et lag fra New Zealand; Peter Ingerson og Jacqui Thorby fikk utbetalt A$4 048 hver. Amerikanske Joshua Abadi og australske Bridges Roe tok tredjeplassen verdt A$4 859 til hver.

Kampen var jevn helt til siste slutt, men det siste laget som måtte forlate finalebordet bestod av australske Luke Martinelle og britiske William Overmire. De vant A$7 288 hver. Da de var i fjerde runde var det Kytes tur til å spille, og da var han ekstremt heldig. I starten av heads-up-spillet hadde han en 5:3 chiplead. Han doblet fordelen på den siste hånden. Dette var den siste turneringen i Aussie Millions Poker Championship, og ble ansett som en vellykket avslutning på den populære pokerfestivalen.